Team Training & Coaching

Samen werken aan versterken!

Regelmatig veranderen teams en afdelingen van samenstelling om het hoofd te kunnen bieden aan de constante economische en maatschappelijke veranderingen. Dan is het belangrijk dat uw medewerkers weten wat de vereisten voor een goed functionerend team zijn en hoe zij dit samen praktisch tot stand kunnen brengen.

In een goed geolied team is er sprake van afstemming, wordt naar elkaar geluisterd en vult iedereen elkaar aan. Er is gezamenlijk eigenaarschap voor groepsresultaten, oogcontact, kwalitatief goede interactie en een open houding naar de manager toe. Team coaching is gefocust op het vergroten van de betrokkenheid van de teamleden en het optimaliseren van de onderlinge communicatie. Dit verhoogt intern de bereidheid tot samenwerken, het onderlinge vertrouwen, conflictvaardigheid en resultaatgerichtheid.

Door team coaching ontstaan inzichten in elkaars (vaak onbewuste) drijfveren, onderliggende patronen en persoonlijkheden. En in hoe deze doorwerken in de onderlinge communicatie en het behalen van de gestelde doelen. Men krijgt direct toepasbare handvatten aangereikt om de transformatie van groep naar topteam succesvol te verwezenlijken. Bij teams die in direct contact staan met  klanten ligt de focus op klantgerichtheid en ambassadeurschap. Zij zijn immers het visitekaartje van de organisatie!

Aanpak

Op basis van de doelstelling biedt TMC  inspirerende sessies waarin wij aan de slag gaan met de medewerkers. De bereidheid tot verandering en gedeeld eigenaarschap is een voorwaarde voor een succesvol coachingstraject. Het trainen en coachen van het team kan in combinatie met één van onze unieke teamboosters.

Elk traject is maatwerk, afgestemd op de mensen en de organisatie. Team coaching kan ook gericht zijn op specifieke thema’s. Denk bijvoorbeeld aan een traject over leiderschap voor het management team, klantgerichte communicatie en effectief vergaderen.

Een team assessment op basis van DISC® gedrag- en drijfverenanalyse maakt onderdeel uit van deze doelgerichte aanpak.  Uitgaande van de doelstelling worden de individuele analyses gemaakt op basis van communicatie, leiderschap of sales en worden de resultaten van het gehele team samengevoegd. Hiermee ontstaat een helder beeld van de teamsamenstelling, de kwaliteiten én de valkuilen. De toelichting op de individuele rapporten vindt voorafgaand aan de training, met elk teamlid afzonderlijk, in een persoonlijk gesprek plaats.

Op zoek naar een leuke, leerzame en interactieve training? Dan is de teamtraining Klantgerichte Communicatie met DISC van TMC een echte aanrader! Direct in de praktijk uitvoerbaar en de teambuilding wordt ook gelijk aangescherpt. De trainster weet de aandacht goed vast te houden mede door haar enthousiasme. Een echte eyeopener met nieuwe inzichten. Voor ons geen stilstand en achteruitgang..Wij zeggen: DOEN!     

-Team MEDIQ

 

Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met Petra Koomen, telefoon 06 484 877 46, petra@tmctraining.nl.

Team Training & Coaching
'Teamwork makes the dream work!'